11 Mart 2014 Salı

Eski Ayna Dekorasyon

Uzun zamandır yazmadığım bloğuma ve sizlerin arasına küçük bir proje ile dönmek istedim.Bu evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve ana malzemeyi doğadan bulabileceğiniz bir proje.
Gerekli malzemeler;
1)Yeni bişey üretme isteği bu en önemlisi ; )  tamam tamam malzemeler..

-Eski bir ayna
-Doğadan palamutlar
-Yapıştırıcı 
-Levha ile ayna birleştirmek için(beyaz silikon kullandım soğuk)
-Sprey Boya
-Bir de aynayı monte edebilceğiniz bir levha olabilir,sunta veya karton ben eski metal bir levha kullandım
Yapım aşamasında anlatacak çok fazla bişey yok aslında fotoğraflar yeterli gibi ama yine kısa kısa anlatayım..



Levhayı ayna ile yapıştırmak için tabanca ile kullanacağınız silikon yapıştırıcıyı kullandım.Sıcak silikon olmaz hemen belirteyim.


Yapıştırdıktan sonra palamutları normal yapıştırıcı ile yapıştırdım yapışma yüzeylri çok küçük olduğu için bir birine bitişik bir şekilde yan duvarlarına da yapıştırıcı sürerek yapıştırdım.


Daha sonra da aynanın olduğu bölümü gazete kağıdı ile kapattım.



 Karton bir kutu içinde sprey boya ile boyadım.Karton kutu heryerin boyanmaması için önemli ama en önemlisi kesinlikle bu işlemin açık havada yapılması gerektiği buna dikkat edin lütfen sağlığınız için.


Ve sonuç..





6 yorum:

gooogoook dedi ki...

Çok şirin ve estetik bir çalışma olmuş çok tatlııı, eve nasıl da farklı bir hava katar hemen, elinize sağlık:)).

BOŞ VEHOŞ VAKİTLER dedi ki...

Teşekkürler beğenmenize sevindim doğadan malzemeleri değerlendirmeyi seviyorum...

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Peki aynayı duvara nasıl astınız?

BOŞ VE HOŞ VAKİTLER dedi ki...

Ben hep evdeki malzemeleri geri dönüşüm olarak değerlendirmeyi sevdiğim için eski bir metal levha vardı üstünde delik olan aynayı üstüne yapıştırdım ve duvara o şekilde astım :)

Adsız dedi ki...

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben salona uzun, haliyle ağır olacak bir aynaya çerçevesi yapmak istiyorum. Konsol üzerine yerlestirmek istiyorum. Çerçeveyi strafordan yapacağım. Aynayı mukavva bulabilirsem ona yapıştırıp mukavvaya da askı aparatı takmak geldi aklıma. Sizin daha iyi bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Sıla

Boş ve Hoş Vakitler dedi ki...

Merhaba Sıla hn dönmem uzun sürdüğü için üzgünüm bebeğim ve evimde zorunlu yapılması gereken tadilatlar nedeniyle bir süredir yazmayı istesem de size cevap yazamadım.İstediğiniz çalışmayı yaptınız mı bilemiyorum ancak çerçeve için çok şık durduğunu düşündüğüm kağıt çalışmalar var bunlar eski dergilerden tutunda yumurta kartonlarıyla yapılan ç,çeklere kadar burada payleşmış olabilirim tam hatırlayamıyorum biraz dağıldım kızımla :) ancak paylaşmadıysam aynı adla instagram ve facebook taki esaplarımda güzel çalışmalar var.Bunların içinde hem kendi yaptığım hem de netten alıntı olarak paylaştığım çalışmalar var.yardımcı olacağım bir konu olursa face ve instagramdan da bağlantı kurabilirsiniz..Sevgiler..